De bib blijft nog steeds open met aangepaste veiligheidsmaatregelen

We zetten de veiligheidsmaatregelen voor je op een rij:

Openliggend boek waaruit bloemen en vogels vliegen

Uiteraard blijven jouw veiligheid en die van het bibteam onze eerste prioriteit, houd je daarom aan onderstaande afspraken.

Vooraf:

Ben je ziek of zit je in quarantaine? Kom niet naar de bibliotheek, ook niet om materialen in te leveren.

Bereid je bezoek van thuis uit goed voor en stel vooraf je lijstje samen via onze online catalogus.

Tijdens je bezoek:

Wil je enkel materialen inleveren, maar geen nieuwe ontlenen? Tijdens onze openingsuren kan dit aan de balie of deponeer je boeken in de inleverbus (deur politie - parking gemeente).

Hou steeds afstand van minstens 1,5 meter.

Ontsmet je handen bij het binnenkomenWij voorzien handgel.

Het dragen van een mondmasker is verplicht. Zo bescherm je de andere bezoekers en het bibteam. Neem je eigen masker mee.

Je neemt bij voorkeur een mandje of gebruikt je eigen tas. De mandjes worden na elk gebruik gereinigd.

Volg steeds de instructies van het bibliotheekpersoneel. Heb je een vraag? Het aanwezige bibpersoneel helpt je zoals altijd graag verder, maar nu even van op 1,5m afstand.

Na je bezoek:

Ontsmet je handen bij het buitengaan. We plaatsen de materialen 1 dag in quarantaine. Eventueel laat je de materialen thuis een tijdje opzij staan om de overdracht van het virus via materialen zoveel mogelijk te beperken.

Veel lees-, kijk- en luisterplezier!

Heb je thuis geen internet en wil je gebruik maken van een computer in de bib? Wij stellen momenteel 1 computer opnieuw in gebruik voor schoolwerk of printen van belangrijke documenten:

• tijdens de openingsuren maximum 1 persoon op de computer
  • je vraagt handschoenen aan de balie
  • we verlenen geen assistentie bij het computergebruik.

Ben je student en zoek je een rustig plekje om te studeren? Voorlopig kan dit niet in de bib.

Als we al deze afspraken goed opvolgen, kunnen we er samen voor zorgen dat de bib zo snel mogelijk opnieuw een échte ontmoetingsplaats wordt.